Overig "Recept Bananenbrood"

Een recept voor een heerlijk en glutenvrij bananenbrood!

Wil je het recept nog een keer nalezen?

Nodig

  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 3 eieren
  • ½ tl vanille extract
  • 100 gram ongezouten boter of ½ cup olie
  • 100 – 200 gram suiker
  • 3 – 4 rijpe bananen
  • 50 gram walnoten of pecannoten

Bereiding

  1. Vet een cakevorm in met boter, en verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Doe het meel, de baking soda en het zout in een kom, en roer dit goed door elkaar. Klop dan de eieren los, en meng het vanille-extract erdoor.

  3. Mix de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg dan het eiermengsel er rustig aan toe en blijf mixen tot een smeuig geheel. Voeg de geprakte bananen toe en roer dit goed door.

  4. Met een kunststof spatel het meelmengsel door de massa mengen. Voeg de noten toe, en doe het deeg in de vorm. Zet in de oven, en na ongeveer 55 minuten is het bananenbrood klaar!

Eet smakelijk!